Peelingul chimic medical
Dintre toate tratamentele estetice peelingul chimic mediu plus este procedura cu cel mai bun raport eficienta-pret!!
Exista 3 tipuri de peeling chimic care difera in functie de profunzimea stratului de piele asupra caruia actioneaza:
- peelingul superficial se face in cabinete medicale dar si in saloane si actioneaza doar asupra epidermului. Foloseste alphahidroxi-acizi ca acidul glicolic, acodul lactic, acizi din fructe sau beta hodroxi-acizi ca acidul salicilic.
- peelingul mediu actioneaza asupra dermului (stratul II din piele) unde se afla fibrele de colagen si acid hialuronic care determina aspectul tanar al pielii. Substantele active care se folosesc pentru peeling sunt urmatoarele: acid tricloracetic (TCA), solutie Jessner, rezorcina, cocktail de acizi concentrati.
- peelingul profund se face cu anestezie si necesita sala de operatie. Substanta cea mai folosita este fenolul.
Peelingul superficial poate fi realizat de catre estetician insa peeling-urile medii si profunde trebuie facute doar de catre medic chirurg plastician sau dermatolog. Dupa aplicare pielea devine intai alb-sidefie, apoi rozata, ulterior capata aspect maroniu si apoi se cojeste.
Un peeling corecteaza urmatoarele probleme:
- cicatricile de acnee, varsat de vant (varicela)
- alte tipuri de cicatrici si hiperpigmentari
- estompeaza ridurile de pe tot chipul
- trateaza petele de soare sau de varsta, pistruii, amelioreaza acneea
- scade dimensiunile porilor si regleaza productia de sebuum
- imbunatateste textura si calitatea pielii precum si culoarea ei
Cel mai important lucru este faptul ca un peeling chimic determina o productie de colagen accelerata de 5-6 ori fata de ritmul normal al pielii noastre!
La finalul tratamentului faţa noastra va avea o piele tanara, roz, ca de bebelus, mult mai fina cu un aspect foarte proaspat si intinerit! Peelingul imbunatateste in totalitate aspectul general al pielii, pielea este sanatoasa, stralucitoare si neteda.
Cea mai bună perioadă în care se face un peeling este sezonul rece deoarece pielea noua nu trebuie expusa la soare. Peelingul nu trebuie aplicat pe pielea deja bronzată, pentru că unele tratamente pot provoca arsuri sau hiperpigmentari.
Pentru peeling trebuiesc folosite ingrediente cu actiune biofarmacologica, verificate si certificate medical iar pentru a obtine cele mai bune rezultate se efectueaza si un peeling mecanic (prin abraziune) concomitent cu tratamentul chimic.
Inainte de peeling recomandam reducerea fumatului, 2-3 sedinte de exfoliere pe faţa, cresterea consumului de lichide. Tratamentul nu se poate efectua la cei care au urmat tratament antiacneic medicamentos in ultimele 2 saptamani, la pacienti care au efectuat recent proceduri laser sau care merg frecvent la solar.
Peelingul chimic profund este cel mai agresiv dintre toate si poate determina chiar o decolorare permanenta a pielii. De aceea este preferabil sa se faca 2-3 peelinguri medii decat unul profund deoarece reactiile adverse sunt mult mai mici.
Dupa peeling trebuie accentuata hidratarea si vitaminizarea zonei si folosirea cremei cu factor de protectie pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Dintre toate tratamentele estetice peelingul chimic mediu plus este procedura cu cel mai bun raport eficienta-pret!! In doar o saptamana faţa dumneavoastra va arata perfect!! Efectul obtinut este ca al unui mini lifting facial total !