follow us:

f

Mărirea buzelor – probleme sau reversul medaliei

Marirea buzelor este cea mai ceruta manopera estetica mai ales acum, cand vine vara. Fiind un simbol al voluptatii, fiecare femeie isi doreste sa aiba buze mai senzuale dupa moda lansata de Angelina Jolie, copiata si de vedetele de la noi. Marirea si conturarea buzelor se realizeaza prin injectarea de substante de umplere, iar cea mai utilizata este acidul hialuronic, compus care se gaseste in corpul uman. Visul de a avea buze superbe inseamna un mic efort cu rezultate spectaculoase dar si cu riscuri de care lumea se fereste in general sa vorbeasca.

Care sunt riscurile sau reactiile adverse? durerea pentru care se foloseste anestezie locala sau chiar stomatologica, la nevoie teama de ace si de intepaturi deoarece manopera se realizeaza doar prin injectare asimetrii, aspect inestetic sau marire inadecvata care pot persista cateva luni sau pana la dizolvarea completa a substantei risc de sangerare, vanatai sau chiar hematom datorita traumatizarii zonei infectii, eruptii, reactivarea herpesului sau a acneei daca nu se respecta sfatul de a evita orice forma de contact pe o perioada de cateva zile noduli sau granuloame, deformari care pot persista chiar sub masaj agresiv dizolvarea accelerata a substantei in cazul frecventarii solarului sau a saunei implantele solide si permanente dau frecvent rezultate vulgare sau nenaturale iar indepartarea lor se face doar chirurgical si cu risc de cicatrice Alergiile sunt foarte rare si este prudent sa nu se efectueze proceduri la pacienti cu soc anafilactic sau alergii severe in antecedente si nici la cei cu tendinta la dezvoltarea de cicatrici cheloide sau care au boli autoimune.

Efectul de marire de volum a buzelor dureaza 4-9 luni in cazul substantelor resorbabile cum este acidul hialuronic dupa care procedura trebuie repetata. Marirea persista 1-3 ani in cazul substantelor semipermanente si poate fi permanenta in cazul siliconului. Aceste substante ca si grasimea sau colagenul au efecte adverse mult mai severe si nu mai sunt recomandate de catre specialisti. Grasimea este un material grosier pentru fata.

Concluzii: daca doriti buze mai voluptoase cu beneficii maxime si efecte adverse minime utilizati doar acid hialuronic apelati numai la medici specialisti si cu mare experienta, nu la medicul de familie si nici la cosmeticiana pretul interventiei este de 150-350 euro iar un pret prea mic inseamna rabat la calitate pe pielea dumneavoastra beneficiile emotionale ale acestei interventii sunt cresterea increderii in sine, o imagine imbunatatita, iar pricipalul beneficiar este partenerul de viata majoritatea pacientelor afirma ca nu au fost informate despre toate reactiile adverse si daca ar fi stiut toate problemele care pot aparea s-ar mai fi gandit inca o data inainte de procedura . Cunoasteti cazuri de persoane care au intampinat probleme dupa o interventie de marire a buzelor?